Skördefest

I helgen har vi varit på Öland. Var skördefest där torsdag till söndag, då är där väldigt mycket folk på hela Öland och massa konstnärer som ställer ut tavlor, bönder som säljer det dem skördat och loppmarkander å andra marknader och massa annat. Vi bodde tillsammans med mamma å pappa som hade hyrt stuga lite utanför Borgholm, men precis lagom avstånd in till City. Mamma å pappa körde dit redan på torsdagen medans vi körde dit på fredags morgonen direkt efter Moltas hade ätit. Resan dit gick jättebra, Moltas sov hela vägen så vi kunde köra i ett sträck. När vi väl kom till stugan packade vi upp, gav Moltas mat samt även oss själva. Därefter gick vi in till Borgholm tillsammans med mamma å pappa å kollade i affärer. På kvällen grillade vi och sen senare körde vi neråt på Öland och tittade på konsten. Eller rättare sagt jag körde då alla andra druckit. Kom tillbaka till stugan närmare kl 01:00, snacka om att jag var trött. Var riktigt svårt att koncentrera sig på bilkörningen den sista biten, hade bara sova i huvudet :) Men som tur var tog Andreas nattmatningen båda nätterna, det uppskattades verkligen. På lördagen körde vi tre till Böda och kollade läget och sen blev de en tur inne i Borgholm på eftermiddagen. Snacka om att där var mycket folk, var inte jättelätt att komma fram med barnvagen alla gånger, men det gick. I Borgholm köpte jag en häftig sparbössa till Moltas. Får lägga upp en bild på den sen. På kvällen var vi ute å åt med mamma å pappa på Guntorps Herrgård. Mycket god mat. Moltas trivdes också väldigt bra på restaurangen, han satt i mitt knä å tittade på allt och alla. Han är en riktigt nyfiken liten människa hihi. Måste ha koll på allt haha. Väl hemma igen var det läggdags och på söndagen packade vi ihopa å lämnade Öland. alltid lika roligt att komma dit, jag gillar den ön. Denna gången var det extra roligt då det inte blev någon semester dit i somras för vår del :) Men allt gick jättebra å Moltas är jätteduktig. Han tycker om att va på resande fot verkar det som. Han sover gott både i vagen å i bilen å annars trivs han bra i gymmet å sen är det ju såklart roligt att va hos mormor och morfar. Vädret var förresten kanon hela helgen vilket gjorde det ännu lite trevligare. 

Helgen

I helgen har vi gjort lite av varje. Fredag fyllde jag 24 så då blev de middag på kvällen för föräldrar, syster samt svärmor och svärfar. Kalas för resten av släkten blir det den 12/10 då Moltas ska döpas. Tänkte ha allt på samma gång eftersom det ändå är samma folk som kommer. Samt att det är inte så lockande att ha 25 pers här hemma med bara några veckors mellanrum, så därför bestämde jag mig för att göra på detta sättet. Så på dan var det städa, städa och laga mat, tror jag stod i köket från typ 10:00 till 18:30 när gästena kom. Däremellan mata moltas samt duscha och göra sig fin. Stressigt var det, men det gick. Presenter jag fick: Av Andreas fick jag Efva Attling örhängen, av syster en klocka, av svärmor och svärfar fick jag en duk samt en berlock till mitt armband och av mamma och pappa fick jag pengar (alltid bra), salt och pepparkar som nästan såg ut som möss, servettringar och servetter till dem. (inte vanliga pappers då alltså utan mera som en duk typ). Så den kvällen var lyckad men jag var riktigt trött när jag gick och lade mig. Jobbigt att fylla år :) Lördag åkte vi till staden och köpte en babysitter till Moltas så man slipper gå runt och bära på honom hela tiden. Sen gick vi runt lite i andra affärer och tittade men blev bara lite kläder till Moltas. Är roligare att handla till honom än till sig själv. Är betydligt billigare oxå. Väl hemma igen så fick han ju prova att sitta i sin nya "stol" och han verkade trivas bra så vi får hålla tummarna att han vill fortsätta att sitta i den lite då och då. Annars är gymmet en favorit. Sen blev det bara en lugn kväll i soffan framför tv:n, tyvärr inget vettigt att titta på, e aldrig de nuförtiden. Tråkigt. Söndag var det kalas för kusinen som fyllde 1 år. Där bjöds det på tårta och kakor. Blev självklart många paketer som det ska va. När kalaset var slut åkte Andreas och Moltas hem och jag gick hem till mamma och fick middag :) sen gick jag å mamma på bia, mamma mia. Den är mycket bra, har sett den 2 ggr nu hihi. Var fullsatt! inte ofta det händer i SIbbhult men där var inte en enda stol ledig. Dem hade visat en föreställning innan på dan och då hade det varit likadant och ev fick dem visa en till efter vår eftersom det var fler som ville se den men som inte fick plats. Hur som helst så tycker jag den är bra så den rekommenderar jag till dem som tvekar om dem ska se den eller inte. Så det var väl de hela,  helgen går fort men alltid lika kul när det börjar närma sig helg igen.  


Promenad, MVC & Bad

Idag har vi gjort riktigt mycket jag å Moltas. I morse var vi ute å gick alla tre. Gick till Andreas mormor och morfar och sen hem igen. Sammanlagt blev det en runda på 1 mil. Var precis lagom att vila när man kom upp till dem. Behövde dricka vatten då dit är jobbigast eftersom det är uppförsbacke typ hela vägen. Kändes i vaderna kan jag säg men det var faktiskt skönt å man kände sig stolt över sig själv när man väl var hemma igen. Efter promenad och dusch bar det av till barnmorskan för min efterkontroll där allt var bra. Var riktigt roligt att träffa henne igen å snacka igenom förlossningen, fast att man inte kom ihåg riktigt allt. Min barnmorska jobbar även inne på förlossningen men det var skiftbyte när jag var där inne så jag fick bara träffa henne en liten stund, hon gav mig den första underbara lustgasen :) hade gärna sett att hon förlöst mig men tyvärr blev det inte så. Så det var extra trevligt att snacka igenom allt med henne idag. Men hon betydde väldigt mycket under hela graviditeten, hon är kanon. Så jag hoppas att hon e kvar när det blir dags för nästa sen :) Väl hemma igen så gav jag Moltas mat å sen var det dags för hans bad. Han tycker de e skönt att bada, ser ut att njuta å när man vänder så att han ligger på mage så sprallar han rejält. Men de bästa e säkert att bli  torr å varm igen å få rena kläder. Som han för övrigt nu alldeles precis kräkte ner så nu blir de till att byta pyjamas. Man e iaf aldrig sysslolös, har man inget att göra så kan man ju alltid tvätta.... tråkigt värre. Skulle börjat städa nu eftersom vi ska ha gäster imorrn men nu har han gett sig fasen på att inget e bra så nu får jag vänta till han lagt sig för kvällen. Går inte alltid att styra över dem små liven...

En bra dag

Idag var det dags för babysång igen. Är alltid lika roligt att komma dit å träffa alla. Idag var där en ny liten pojke, Anton. Moltas var väldigt trött idag så direkt efter att vi sjungt färdigt så somnade han på soffan medan vi andra fikade å snackade om allt möjligt. Trots att Moltas är yngst så är han väldigt me på allt som händer runt omkring honom, och snart kan jag lite fler låtar i huvudet som jag kan sjunga för honom. Dem jag kan känner han igen och då ligger han å tittar på en å bara smajlar. =)

Han har även kommit underfund med hur man tar ut nappen själv och att händerna ju faktiskt går att ha i munnen. Helst ska bägge två in samtidigt men det går ju inte riktigt så det blir liksom att han har bägge händerna precis utanför munnen istället och försöker att stoppa in dem samtidigt som han sticker ut tungan och slickar på händerna istället. Ser så himla roligt ut. Sen att hela han är full av dregel, är ju sånt man får ta. Numera äter han bara ett mål på natten runt 04:00 så jag får sova lite mera, men igår ändrade han helt, då åt han kl 16:00 å sen sov han ända till 04:00. Inte illa, men när klockar var 20:00 låg jag å väntade på att han skulle vakna då det egentligen är sista målet för kvällen. Man slutar aldrig att förvånas... Men för mig får han gärna fortsätta med de (säkert bara en engångs företeelse) för så länge har jag nog aldrig fått sova innan. 

Så denna dagen har varit helt okej (till skillnad från igår, riktigt tråkigt var det) tills för en stund sen när han skulle äta. Slutade med att han i stort sett spydde upp precis allt han fått i sig. Jaja sånt som händer får väl se om han klarar sig till nästa mål.

Gäster

Igår skulle vi ha gäster på kvällen så då bestod hela dan av att städa inför det och förbereda maten. Grillad fläskfilé skulle de bli. Grillat är mycket gott, tyvärr e ju säsongen slut för de nu. Det börjar bli så jädra kallt. Så nu får man vänta till nästa sommar så man kan börja grilla igen. Var ute lite grann igår också men gick snabbt in igen, de var riktigt kallt. Känns som man snart får börja bylsa på Moltas lite mera kläder men än så länge räcker de med jackan som han har, det är ju som tur e rätt varmt i vagnen. Passade på att göra vid i sovrummet också när jag ändå höll på att städa. Hade köpt nytt överkast, nya gardiner och nya kuddar. Var inte så länge sen jag gjorde vid där som andreas var tvngen att påpeka.... men jag tillhör dem som inte kan ha de på samma sätt hur länge som helst. Har jag inget att göra så åker jag gärna till t.ex IKEA och handlar lite nytt. :) Skulle målat lite ramar igår också men jag hittar inte min färg. Den har väl försvunnit i flytten, som iofs var ett bra tag sen nu, men det står mycket lådor överallt som man inte har någon användning av och därför har det inte blivit av att packa upp de. Har dessutom ingen plats till det heller. Så färgen är säkert där någonstans men orkar inte leta upp dem så då får det bli till att köpa nya. Får väl göra det nån dag i veckan kanske. Men kan ge mig fasen på att när jag väl köpt ny färg så kommer den gamla fram, som alltid...... Hur som helst, kvällen blev jättetrevlig med god mat och trevligt sällskap. Alltid kul med lite folk hemma å sitta å snacka speciellt om man inte träffas så ofta. Så de får vi göra om.

                     

Bilder på Moltas

              Jag är såå söt när jag ler.                            

Babysång

Idag var det dags för babysång igen. Detta va andra gången så det blev lite fler sånger än förra gången då det bara var introduktion. Totalt är det 7 barn men idag var det 4 barn samt deras mammor.  Moltas verkar tycka att det är roligt, han tittar på precis allt inne i kyrkan och så är där ju många andra bebisar att titta på. Han blev visserligen lite kinkig på slutet men det får man ta. Han var trött stackaren så han somnade gott i vagnen under tiden vi vuxna fikade och snackade. Kan  inte så många låtar ännu, har bara lärt mig en utantill än så länge, men den verkar han känna igen när man sjunger den för honom här hemma. Totalt är det 10 ggr så det är roligt både för Moltas och mig. Är trevligt att komma hemifrån och träffa lite andra mammor att snacka med. Efteråt så var vi å hälsade på Moltas gammelmormor. Där fikade vi och stannade en lång stund. Det tyckte vi alla var trevligt. Sen fick han ju också träffa sin kusin som också kom på besök. Väl hemma hade pappa lagat middag, det är alltid lika trevligt. Var inte så inspirerad att göra det själv :) När vi alla ätit gick vi en runda i skogen på någon km. Kändes jättelångt men så långt var det inte..... Ställde mig på vågen sen å det var verkligen ingen rolig syn. När Moltas väl kommit ut så försvann extrakilona rätt snabbt, hade turen att bara gå upp 8 kg. Men dem är tillbaka igen så nu måste jag gå ner rejält då jag redan innan graviditeten vägde på tok för mycket. Usch vad jobbigt, tycker inte det är roligt att behöva träna å äta rätt men jag måste och får skylla mig själv, det är ingen annan som gjort att jag gått upp i vikt. Nej det kan jag bara skylla mig sjäv för. Måste bara få den förbannade efterkontrollen avklarad så att jag kan börja träna på allvar å sen SKA kilona bort och det är rätt många för att jag ska va nöjd. Men det är bara att kämpa på.


2 Månaders kontroll

Var på läkarbesök på BVC med Moltas i onsdags. Snacka om att bli förvånad. Läkaren kollade de hon skulle kolla å allt var typ över på 5 minuter. Själv hade jag förväntat mig att det skulle ta lite längre tid i alla fall. Trodde att dem kollade hur mycket som helst men i själva verket var det ju knappt nånting, enligt mig. En yrkesskada kanske.....
Hur som helst så såg allt bra ut, han följde vikt och längd kurvan som tur va. Var lite orolig när vi körde dit, moltas hade nämligen inte ätit någonting alls på måndan. Han totalvägrade och bara skrek hela tiden och sova ville han absolut inte göra. Inte förrän sent på kvällen somnade han av ren utmattning, skönt både för honom och mig. Berättade om detta på BVC som frågade om de var något på gång i munnen och jag bara va? Tydligen kunde vissa redan i den åldern få tänder, dock väldigt ovanligt. Men något sådant hade inte vi märkt och så var heller inte fallet. Dem hittade heller ingen annan orsak till matvägrandet som tur va. Förmodligen har han väl varit lite för glupsk och svalt för mycket luft och kanske ätit lite för mycket så att han hade lite ont i magen. Men man stirrar ju upp sig ibland för minsta lilla.
Efter BVC körde vi hem till mamma och hälsade på. Hon tycker de är roligt när moltas kommer på besök och jag tycker de e rätt så skönt att komma dit, man får lite avlösning och man kommer hemifrån. När vi kom hem igen så somnade han nästan direkt, klockan blev nog runt 20 och sov ända till klockan 4:00. Han vaknade bara 2 ggr och ville ha nappen men sen sov han lugnt vidare. Ovanligt att få sova så länge. Sen klockan 4 ville han ha mat och jag tänkte att nu somnar han aldrig om eftersom han sovit så länge, men jo han sov vidare i någon timme till så jag fick lite sömn till. Man tackar och tar emot.  

En ny värld.

Har nu äntligen blivit klar att skaffa en blogg, vilket e helt nytt för mig så detta ska bli spännande. Kommer till stor del att handla om mitt och Moltas liv. Ska försöka bli färdig till att lägga in lite bilder på min underbara son också.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0