Hej Hej!

Jaha det börjar närma sig helg igen, går snabbt tycker jag. Fast denna veckan har varit lite långsammare då jag varit förkyld å inte kunnat va iväg lika mycket som vi brukar. Blev varken gympa eller babysång denna veckan så vi får längta tills nästa vecka istället. Men babaysim blev de, det kan man ju inte missa. De tycker vi båda e skoj. Annars börjar de ju lacka mot jul å förkylningen är på väg att försvinna. Kan de bli bättre? hehe. Tycker de e mysigt med jul, ännu mysigare hade de ju varit om det hade kunnat bli snö till julafton men de kan man väl bara drömma om. Har nog fått all den snö vi skulle ha detta året skulle jag tro.... Men får hålla tummarna. Så nu ser jag fram emot helgen. Blir till att sätta fram alla adventsljusstakar på fredag förmiddag och julmarknad i Sibbhult på fredag kväll. Ska också bli färdig att köpa en ny kamera eftersom våran gått upp i rök och så måste jag köpa några snygga krukor till mina julgrupper som jag ska ge bort. Blommorna som ska va i får jag ta lite närmare jul. Så de lär försvinna pengar denna månaden me. Konstigt vad allt ska kosta eller? Förresten så ska jag försöka få med Andreas ut å plocka vitmossa imorron. Får se om han nappar på de. Nej nu har gossen vaknat så nu ska vi gå å titta på Bonde söker fru. Hej hej!


Oärliga människor

Var å bowlade förra helgen vilket var jätteskoj, tyvärr så hittade vi inte vår kamera efteråt. Upptäckte det inte förrän på måndagen å bowlingen var på lördagen. Trodde helt klart att den låg i skötväskan eller i vagnen. Men har vänt ut å in på allting å hittar den inte. De som e jobbigt e att vi tittade i bowlinghallen innan vi gick å då låg den inte där men den kan ju inte bara ha gått upp i rök? Så den blev nog kvarglömd ändå :( Har ringt dit 2 ggr denna veckan å dem har inte hittat den, så förmodligen har någon snott den... Blir så arg, om man hittar en kamera som man vet inte är ens egen kan man inte bara lämna in den då?? Skiter visserligen i kameran den var säkert minst 5 år gammal men den var bra, men framförallt e de ju bilderna som man vill ha. Dem bilderna man har tagit får man ju aldrig tillbaka igen. Så hela veckan har typ gått åt till att försöka leta på alla möjliga ställen efter denna förbannade kamera men den finns inte så nu har någon idiot rent ut sagt snott den! Hoppas att dem blev nöjda med kameran, väldigt synd att dem inte hade råd att köpa en egen! Sen fick dem ju kort på helt främmande människor på köpet me (lite otäckt) men dem vet kanske inte hur man tar kort heller.... Ska iaf hålla koll på blocket ifall den dyker upp.
Nu blir det iaf till att hitta en ny bra kamera som inte e alltför dyr, för kamera måste man ha, framförallt när man har en liten en hemma som e så rolig att ta kort på :)  

Långväga besök samt besök hos doktorn.

I onsdags kom Hanna å Algot på besök till oss i Glimmen. Var verkligen jättelänge sedan jag träffade Hanna sist. Måste ha varit på gymnasiet. Typ balen eller ngt var nog sista gången. E så synd att man tappar kontakten med sina gamla kompisar speciellt vi som umgåtts sen dagis typ. Tror inte att vi gick på samma avd va? annars har vi nog gått i samma klass fram till högstadiet. Så vi har följts åt rätt länge. Först efter gymnasiet som hon började plugga i Göteborg å jag i Växjö. Därav inte så konstigt att man tappar kontakten. Men sen fick vi båda barn och tog upp kontakten igen. Har pratat över datan, och så nu när hon å Algot skulle ner till Skåne så passade vi på. En riktig liten gullunge den där Algot. Gillar ost gör han me fast tomat var inte så gott hihi. Hur som helst var det jätteskoj att äntligen träffas igen å prata gamla minnen. Det får vi göra om så vi kommer och hälsar på er när vi ska till Göteborg. :) måste ju se hur dem bor me.

På eftermiddagen bar det av till BVC. Doktorn skulle titta på Moltas alla torrfläckar. Vi fick en starkare salva till kroppen men skulle fortsätta med samma salva som innan till ansiktet. Så nu hoppas vi att det försvinner så han slipper klia sig överallt. Håll tummarna!


Vilket äventyr!

I tisdags var de dags för vårt första Babysim. Inte det lättaste ska jag säga. Det var bara jag och Moltas denna gången då Andreas jobbade så det fick gå. Men det var verkligen inte lätt... Man ska göra sig själv i ordning och sen ska Moltas bli klar. Var ju rent genomsvett när man väl hittade ner till bassängen. :) För mig som var kort i rocken var det inte så lätt då bassängen var väldigt djup, vattnet nådde nog ända upp till axlarna (kändes det som iaf) och samtidigt skulle man försöka hålla Moltas ovanför vattenytan... Men de gick :) Hur som helst var det rätt så kul att bada med honom å han sa inte så mycket så det var nog inte alltför hemskt. Vi gick dock upp lite tidigare då han var trötter. Å då kom nästa problem, duscha! Men det löste vi det me med bara ett enda missöde. Han kissade i sin bilstol :( inte så kul men det e borta nu. Å sen på med kläderna på oss bägge å sen ut i bilen. Detta låter säkert himla roligt men de var inte så roligt men förhoppningsvis blir det bättre nästa gång. Hade dock varit tio ggr enklare om han hade kunnat sitta för då hade jag sluppit bära på honom hela tiden. Men han kan inte det riktigt ännu fast det närmar sig. Å sen blev jag så himla trött på alla människor som inte fattar att bilstolen tar lite plats framförallt när den ska in i bilen igen! När jag skulle lasta in honom i bilen så hade ett PUCKO parkerat så nära min bil så det gick ju knappt att öppna dörren. Då blev jag riktigt förbannad. Kom då att tänka på ett tips jag fått från en annan tjej som råkat ut för samma sak, så jag gjorde som hon gjort. Jag satte han försiktigt i bagaget å sen backade jag ut å sen kunde jag sätta in honom på sin plats. Sätter hellre honom där än på marken å riskerar att någon kör på honom. Så efter den incidenten körde vi hem. Trötta! Ska iaf bli spännande att se hur det går nästa gång.


Helgen

Usch vad en helg går fort, bara springer iväg. Kanske för att man varit överallt å ränt :) Har varit farsdagsfirande för hela slanten. Mamma å pappa var här i fredags på middag och igår var vi hos mormor å morfar å åt kalkon och idag ska vi ev till Andreas mormor å morfar. Får se om det blir ngt av de. Sen så får ju Andreas få en present me, nu när han me e pappa. Kändes lite konstigt att köpa ngt till honom, e ju inte riktigt van vid att han me ska få ngt. Är så dålig på att hitta på vad man ska köpa så det fick bli en drös med trisslotter. Kan ju hoppas att han vinner storkovan hihi. Sen får jag själv se fram emot morsdag å hoppas att man får ngt :) I går tog vi även en snabb runda till IKEA. Skulle köpa barnstol till Moltas, fick bli en blå. Den e ju bra att ta med sig överallt å inte dyr heller. 99 spänn e ju helt överkomligt :) Sen blev de lite annat smått. Väl framme i kassorna gick de väldigt smidigt då dem infört självscanning. Har kanske funnits länge vad vet jag men första gången jag provade på det där å de gick faktiskt mycket bra :) Moltas satt i sin stol i vagnen så snäll så, sa inte ett ljud. Så han kankse gillar IKEA... hehe 

BVC

Igår var det BVC-besök. Alltid lika roligt att se hur mycket han har växt. Han är nu 64 cm lång och väger 7,9 kg. Växer så det knakar. Hon tittade även på hans torrfläckar å det han kliar på i ansiktet. Var som tur ingen allergi utan var bara extremt torr. Så nu har vi fått en massa salvor, en för ansiktet å en för resten av kroppen så får vi se om det blir bättre. Ska på återbesök nästa vecka för att träffa läkaren så att hon kan titta på de. Har det inte blivit bättre så blir det en starkare salva. Så får hoppas att de blir bättre så han slipper klia och riva sig. Resten av dan var det städning, inte så kul. Men sånt som måste göras. Blev inte klar så jag lär få fortsätta idag igen. Fattar inte var allt damm kommer ifrån. Känns som det är lika mycket damm där igen efter att man dammat som det var innan. Trist! 

Sammanfattning

Ja det har verkligen varit länge sen det hände ngt här... Har inte alls varit på blogghumör, men ska bli ändring på de nu :) Kommer en liten sammanfattning för det har ju hänt en del.
Två helger sedan: Då var det härligt höstväder så då gick vi till Sibbhult å hälsade på mamma å pappa. Blev grillad korv, gott. Är något speciellt med grillat på hösten. Moltas tyckte de va lite soligt men bättre än att bara ligga nerbäddad i vagnen. Två veckor sen: Vi har fått reda på att det ska varslas på HAKI, 19 pers på golvet ska bort. Inte alls kul men vi hoppas hoppas att Andreas inte får gå. Inte så kul men det får ju lösa sig om så blir fallet men man kan ju inte gå runt å tänka på de hela tiden utan man får ju hoppa på det bästa. Moltas är en glad liten krabat som vänder sig hela tiden har dock inte kommit på riktigt hur man snurrar tillbaka trots att han kan. Kan lägga han på rygg i gymmet å sen protesterar han för då har han vänt sig till mage, men kommer inte på hur han ska komma tillbaks till ryggen. Han blir så arg :) Mera som hänt e att han snart kan sitta själv. Förra veckan: var vi på vårdcentralen å fick veta lite om barnmat. Var en tjej från hushållssällskapet som pratade och gjorde två olika. En med palsternacka å kyckling och den andra med morot. Börjar närma sig för oss att börja med det. Eftersom han nästa bara ätit ersättning så kan vi börja redan vid 4-5 mån. Får väl se om man e duktig å gör något själv eller de blir att man bara köper. Han har inte varit så glad denna veckan då han har kliat sig i ansiktet å huvudet och har torra/röda fläckar över hela kroppen. Vet inte riktigt vad det är han inte tål, kanske e tvätt och sköljmedel, så får byta å se om det fungerar. Som tur e så har vi haft Hydrokortisonsalva hemma. Smörjer man med det så försvinner de men slutar man så kommer det tillbaka. Som tur e ska vi till BVC nu på onsdag så vi får se vad hon säger. Är ju inte så bra att smörja med den salvan hela tiden. Kan iaf konstatera att han nog fått mina "allergigener"  Helgen: Nu i helgen var vi hos andreas föräldrar å firade farsdag (har annat nu 2 helger framåt) och igår var vi hos mina föräldrar. Har blivit något av en tradition, blir alltid att vi kör dit där på söndagar :) Moltas har förresten också fått en lampa då han vaknat flera gånger å varit rent förtvivlad. Vet inte om han inte tycker om mörker eller om han bara inte vill ligga själv för har man lagt honom hos oss så har han somnat på studs igen. Lampan fyller iaf en bra funktion då han ligger å tittar på den hela tiden. Något nytt :)
              

RSS 2.0